Deelnemers groeperen

Sommige coaches hebben veel gekoppelde deelnemers. Het is dan fijn om wat overzicht te creëren. De mogelijkheid om deelnemers te groeperen kan hierbij behulpzaam zijn. Hoe je deze functionaliteit in het platform gebruikt, leggen we uit in dit artikel.

 

1. Deelnemers groeperen

Wil je je deelnemers indelen in verschillende groepen, bijvoorbeeld omdat je meerdere klassen coacht? Dan kun je gebruik maken van de groepeer functionaliteit. Hiermee kun je een groep aanmaken, deze een titel geven, en daar naar wens deelnemers in plaatsen. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deelnemers in een groep plaatst.

  1. Ga naar 'Mijn deelnemers'. Dit kan zowel in het hoofdoverzicht als in een specifiek leerprogramma.
  2. Selecteer de deelnemer(s) die je graag in een groep wilt plaatsen, door links van de naam het vakje aan te vinken.
  3. Je ziet onderin je scherm nu de actie 'Groeperen' verschijnen. Klik hierop.
  4. Je krijgt een pop-up scherm te zien waarin je de actie 'Voeg toe aan nieuwe groep' kunt selecteren.
  5. Zodra je bovenstaande actie hebt geselecteerd, zie je de mogelijkheid om je groep een naam te geven. Vul deze in en klik op 'Pas toe'.
  6. Je kunt de geselecteerde deelnemer(s) en aangemaakte groepen terugvinden via de knop ‘Filter’, links bovenaan de lijst met deelnemers. Met deze knop kun je vervolgens in ‘Alle groepen’ een specifieke groep selecteren. Zodra je een groep hebt aangeklikt wordt het filter direct toegepast en zijn alleen de deelnemers uit die groep zichtbaar onder ‘Mijn deelnemers’.  Schermafbeelding_2022-05-02_om_12.23.30.png
    Je kunt het filter resetten via de knop ‘Reset filter’ of door op het kruisje in het filter te klikken. Al je deelnemers zullen dan weer zichtbaar worden. 

 

2. Deelnemers verwijderen uit een groep of verplaatsen

Is een deelnemer niet langer onderdeel van een bepaalde groep? Dan kun je deze ook uit de groep verwijderen of verplaatsen naar een andere groep. Dit gaat als volgt:

  1. Ga naar 'Mijn deelnemers'. Dit kan zowel in het hoofdoverzicht als in een specifiek leerprogramma.
  2. Via de Filterknop, links bovenaan de lijst met deelnemers, kun je onder ‘Groepen’ al je aangemaakte groepen zien. Klik een groep aan en selecteer de deelnemer(s) die je graag wilt verwijderen of in een andere groep wilt plaatsen, door links van de naam het vakje aan te vinken.
  3. Je ziet onderin je scherm nu de actie 'Groeperen' verschijnen. Klik hierop.
  4. Selecteer de actie die je uit wilt voeren en klik op 'Pas toe'.

5. De deelnemers zijn nu verwijderd uit de groep of verplaatst naar een andere groep.

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.